Saopštenje građanima

Naslovna » Saopštenje građanima » Vesti » Saopštenje građanima

JKP “Vodovod Valjevo” i Grad Valjevo preneli informaciju dobijenu od gradjana

JKP “Vodovod Valjevo” je tokom prošle godine dobio više zahteva gradjana Popučaka za dovodjenje gradske vodovodne mreže do njihovih domaćinstava. U tim razgovorima gradjani su naveli da je došlo do zagadjenja njihovih bunara te i izneli svoje vidjenje razloga zagadjenja.
Upravo njihove razloge JKP “Vodovod Valjevo” navelo je u informaciji dostavljenoj medijima. JKP “Vodovod Valjevo” prihvata odgovornost što u dostavljenoj informaciji za medije nije naveden izvor, odnosno način kako je “Vodovod Valjevo” došao do saznanja.
Shodno navedenim činjenicama, neumesno je tumačenje da JKP “Vodovod Valjevo” i Grad Valjevo bilo šta kako je rečeno „priznaju“ vezano za uzroke zagadjenja bunara. Nasuprot u javnosti iznetoj tvrdnji stoji i činjenica da JKP “Vodovod Valjevo” i aktuelna gradska vlast ne stoje i ne mogu se dovesti u vezu sa bilo kakvim istražnim radnjama, naročito ako se zna i javnosti je dostupna informacija da je dozvole i saglasnosti izdala prethodna vladajuće garnitura.
JKP “Vodovod Valjevo” i Grad Valjevo, istine radi, priznaju sledeće: Izašli smo u susret zahtevu gradjana, izgradili smo vodovodnu mrežu, do potrošača na seoskom području doveli smo gradsku vodu visokog kvaliteta.
JKP “Vodovod Valjevo” istovremeno nije učesnik na predstojećim izborima kao odbornički kandidat, kao što je to slučaj sa pojedinim licima koja su na društvenim mrežama dala tumačenje naše informacije. Ali bez obzira na to, apelujemo na iste da u dnevno političke svrhe ne koriste JKP “Vodovod Valjevo” koji je servis svih gradjana Valjeva bez obzira na njihova politička opredeljenja, a pravo na vodu zagarantovano je Rezolucijom Generalne skupštine UN 64/292.
Ivan Filipović, direktor JKP “Vodovod Valjevo”

Direktor JKP „Vodovod Valjevo“ Ivan Filipović

 

Društvene mreže